Produse :: amonis

monitorizare servereÎmbinând experienţa acumulată în peste 15 ani de administrare a reţelelor cu cele mai performante tehnologii existente pe platformele de tip server, camscape a dezvoltat AMONIS, sistem integrat, multifuncţional şi versatil de monitorizare.

AMONIS permite atât monitorizarea hardware şi software a echipamentelor, cât şi a parametrilor de funcţionare a reţelei. Gândit să funcţioneze fără constrângeri de arhitectură, AMONIS poate fi instalat atât pe sisteme UNIX/LINUX cat şi pe WINDOWS. Setul predefinit de monitorizari acoperă cerinţele de baza ale monitorizării unui sistem ce funcţionează într-o reţea de calculatoare.

  • Monitorizări nelimitate


Una din noutăţile aduse este posibilitatea nelimitată de definire a unor noi monitorizări personalizate pe nevoile clienţilor, datele fiind furnizate de un script/program ce poate fi scris în orice limbaj care trebuie să respecte un format de ieşire standardizat. Astfel puterea de monitorizare este limitată doar de imaginiţia administratorului de sistem.

  • Grafice personalizate


Modul în care sunt reprezentate grafic datele acumulate poate fi personalizat şi are dimensiune istorică. Astfel se poate urmări dinamica datelor în orice interval dorit. Există intervale predefinite (ultimele 24 ore, ultima săptămână, ultima lună, etc.) precum şi posibilitatea de "drag&drop zoom" pe imaginile obţinute prin care se poate detalia interactiv un anumit comportament al graficelor.  • Panou de administrare complet


Administrarea sistemului de face centralizat folosind un panou de administrare web-based, prin care se pot defini utilizatorii sistemului cu drepturi limitate, se pot crea şi modifica monitorizări, se pot grupa echipamentele logic în funcţie de organizarea internă a companiei, etc.


  • Sistem notificări


Un alt mare avantaj al soluţiei AMONIS este capacitatea de alarmare cu privire la comportamentul anumitor mărimi monitorizate în mod personalizat. Se pot defini praguri de alarmare la atingerea cărora se trimit notificări ce pot fi de trei tipuri:
1. LOG (mesaje ce se înscriu într-un fisier text de jurnalizare)
2. E-MAIL (mesaje trimise prin poşta electronică)
3. SMS (mesaje trimise prin SMS direct de către AMONIS)
Mesajul de notificare poate fi personalizat şi poate conţine datele reale ce au dus la declanşarea alarmei). Pentru fiecare notificare se poate încărca un script "self-heal" ce se va rula la activarea alarmei în vederea remedierii acesteia.

  • Implementare facilă


Efortul de instalare şi configurare AMONIS se concentrează pe configurarea aplicaţiei server, clienţii instalaţi pe celelalte staţii monitorizate fiind simple aplicaţii ce necesită configurări minime. Odată pornit clientul, echipamentul se întregistrează automat în AMONIS şi primeşte un set predefinit de monitorizări standard în funcţie de tipul echipamentului. Astfel datele privind mărimile de monitorizat vor fi disponibile imediat după pornirea clientului AMONIS.

Prin licenţa de folosire a sistemului de monitorizare AMONIS, veţi avea alături suportul echipei noastre pentru serviciile de instalare, configurare, administrare şi utilizare a sistemului precum şi toate dezvoltările ulterioare disponibile pentru update.


Exemple de monitorizări


Sistem procesor, memorie, încărcare discuri, uptime

Interfete reţea – uplink, RTT, trafic, istoric, număr conexiuni

Servicii reţea DNS, E-MAIL, WWW, PROXY, FTP

Baze de date – dimensiune, număr conexiuni

Alte monitorizări dimensiune fişier, conectivitate cu un IP, numar de virusi detectati, trafic pe IP / pe protocol, modificări arhitectură sistem, modificări software sistem, conexiuni Terminal Services, conexiuni SAMBA, statistici IIS etc.
Acest site foloseste cookies. Afla mai multe.

Categorii de cookie-uri utilizate:


Salveaza preferinte